Jon Moraeus Blogg

Jon Moraeus Blogg

Varför!

bloggenPosted by Jon Moraeus Thu, March 04, 2010 01:10:43

Stod i backen tidigare ikväll och hörde hur snacket gick hos en 7 årig nybörjare på skidor med sin tränare. Jag var där för att träna några unga förmågor inför några snowboardcross tävlingar som är om några helger. Men konversationen som denna unga kille hade med sin skidskole tränare var så härlig att den störde mitt tränar fokus, och tack för det. Grabben var jätte entusiastisk och glad men ställde samma borrande fråga om och om igen. Frågan som han ställde var "varför?", en fråga som ofta kan ses som negativt laddad.

Både skidskole instruktören och grabben var båda entusiastiska och glada. När grabben ställde frågor till instruktören om varför han var så bra? varför de skulle åka bana? varför de bara skulle åka ett åk till? varför alla inte åker skidor trots att det är så roligt? När man får sånna frågor är det väldigt lätt att taggarna blir utåt för man känner sig ifrågasatt. Men jag tror att instruktören haft denna glada pojk tidigare, för han fann sig så bra i situationen och svaren blev bara så enkla. Han fokuserade bara på enkla och positiva svar. Han kanske inte fokuserade på att ge så mycket tillbaka med ord men han höll kvar vid känslan av glädje. Låta glädjen få svara på att även han tyckte att det var kul och så länge vi har kul utvecklas vi.

Sedan på väg hem i bilen började jag fundera på olika saker i mitt liv och ställde då frågan varför..... För jag älskar det som jag brinner för och det får mig att må bra. Ha ha jag hittade känslan istället för att försöka förklara nåt i ord, bara slappnade av i en känsla. Rätt skönt när jag håller käft faktiskt, händer tyvärr inte så ofta, ha ha.

har du någon skön historia, kasta iväg ett mail eller skriv en kommentar, skulle vara grymt kul att höra.

En intervju kommer att läggas upp på MoDo tv om mig som deras mentala coach. Missa inte den, någongång framöver läggs den ut på www.modo.se

Kram på er!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.