Jon Moraeus Blogg

Jon Moraeus Blogg

Checka in, Checka ut, Packa upp, packa, far och flyg

bloggenPosted by Jon Moraeus Sat, March 15, 2008 16:42:37

Det har varit mycket sista tiden men det har dock inte varit tävlandet som har varit det mest stressande. Eftersom jag inte kört så bra denna säsong så lyckades jag inte kvala för världs cup finalen som är här i Valmalenco, Italien.

Man kan bli stressad på annat också som när vi hade lite otur på väg hit då vi blev helt strandsatta på Montreals flygplats. Äventyret började då jag och blomman sitter i bilen på väg till Montreals flygplats. Vi lägger märke till att den storm som vi såg dagen innan på TV, verkligen hade fått staden att stanna upp. Efter att ha lämnat tillbaka en svulstig SUV och lyckats med den absolut smidigaste check in jag varit med om var det dags att borda planet. Eftersom allt gått så smort hade jag känslan av att det nästan gått för smidigt, ibland är det tråkigt då man har rätt. För när nackstödet för andra gången faller nerför ryggen ropar kaptenen ut i radion att vi måste vänta några minuter extra på några sena passagerare. Det är inte så farligt men efter 1,5 timme börjar det återigen spraka i högtalarna och kaptenen berättade att det var på grund av motor fel som vi inte kunde åka. Blomman tog sig ett sov piller precis när han satte sig ner, detta gjorde att det var bara jag som fick uppleva detta otroligt spännande äventyr. När han vaknade efter 3 timmar av stillasittande, bara 100 meter från boarding desk, möts han av en person som säger ”välkommen till Montreal” (jag). 1 timme senare är vi på hotell inne i Montreal och har fått en ny flight dagen efter,, på kvällen.

Lite knäckt dagen efter sätter vi oss på planet och bemöts av rösten av kaptenen. Som säger, att det nog kommer att ta ett tag innan vi kan lyfta då de som skulle fylla upp planet med bensin inte dök upp på jobbet imorse. Så de jobbar underbemannade, jag tyckte det hela började bli riktigt komiskt och började garva. Vi hade dagen innan fått reda på att catering företaget som levererade flygplans maten hade stängts igen på grund av infallet tak. Detta gjorde att mina förhoppningar på att denna atlanten flygning skulle bjuda på mat var små. Tänkte att jag bara skulle slappna av och invänta sömnen, måste dock bara hitta mitt nackstöd först.. Jag vaknar till av planet stegrar sig, vi är äntligen iväg. Ni vet när man flyger charter så brukar folk alltid klappa när man landar, nu klappade folk för att vi äntligen var iväg. Dock blev det varken audio, video eller läs lampa på flighten eftersom något gått sönder återigen hälsar kapten, började garva igen. Att landa i Italien var så otroligt skönt.

Mina knän har fått sig en behövd vila under de senaste dagarna här i Italien. Peter Gröndal som har berikat oss här nere med sin närvaro tror att det är inflammation i alla fall ena knät. ” Inget som inte går bort med lite nålar och massage” säger PG så det låter grymt bra. Det är SM i Kläppen 30 mars så jag vill vara fit for fight till dess. Tiden här nere i Italien har gett mig en fantastisk semester, då jag inte tävla. Vädret har varit fenomenalt och stället har bjudit på sanslös natur att skåda.

Sitter nu med en härlig känsla i kroppen. Det är en lycklig känsla. Om jag skulle försöka förklara den så….. det är ungefär som den känsla av lycka då man för första gången hörde att rakapparaten verkligen tog. Det rasslade till i apparaten och man förstod att det sär var mitt första skäggstrå som jag tog bort och jag visste att fler var på gång. Iofs har jag nu, 3 år senare, fortfarande bara lite skägg på hakan, men dom är fina. Just den varma lyckliga känsla sitter jag med nu. Mest för att få komma hem till älsklingen, men också bara att få komma HEM och träffa alla fantastiska människor där hemma.

Tack för att du tagit dig tid denna gång!

Massa lycka till dig och ha det guld!

  • Comments(1)//blogg.jonmoraeus.se/#post9