Jon Moraeus Blogg

Jon Moraeus Blogg

Reportage från Modo-TV!

bloggenPosted by Jon Moraeus Sun, March 06, 2011 17:28:20

Hej alla glada!

Flera gånger har jag lovat att bli bättre på att skriva på denna blogg. Men eftersom jag är ute och jobbar så mycket som jag gör så läggs detta skrivande väldigt lågt på prioriteringslistan.

Men nu har jag varit med om något som jag verkligen vill dela med mig av. Det är ett reportage som gjorts av Modo-tv. Detta är ett reportage som tittar ur klientens synvinkel på det jobb jag gjort för Modo juniorerna. Nog snackat..

http://modo.hockeyligan.se/main.aspx?contentid=503326702593

Hoppas vi hörs och syns

Ha det guld.

  • Comments(1)//blogg.jonmoraeus.se/#post38

Världens trevligaste Öviks-bo?!

bloggenPosted by Jon Moraeus Wed, November 10, 2010 17:04:56

Hej alla glada!

Hoppas ni har det mer än bra?!

Själv så är det fantastiskt mycket, nya härliga utmaningar kommer till mig dagligen. På senare tid har det varit en hel del föreläsningar och då har "med glädje som kompass" varit den som jag oftast kört.

Det som är roligast just nu är att jag är med i Tidningen 7:s (webben7.se) tävling om världens trevligaste Öviksbo.. Blev faktiskt tårögd av att ha blivit nominerad. En kraftfull och kärleksfull feedback som jag verkligen inte tackar nej till. Känner mig otroligt hedrad att få vara en av de nominerade. Att få vara 1 av alla de fantastiska människorna är väldigt stort för mig och jag känner mig mer än tacksam för det. Har tyvärr inte fått reda på vilka som nominerat mig men ett stort tack ska ni. Det värmer verkligen ska ni veta.

Skriv gärna ett inlägg på vad som gör er glad och varm i kroppen, skulle vara kul att få höra vad som gör andra glad.

Ha det guld alla där ute.

  • Comments(2)//blogg.jonmoraeus.se/#post37

Mycke händer!

bloggenPosted by Jon Moraeus Mon, September 27, 2010 15:19:28

Hej alla fantastiska människor!

Nu går det snabbt i både svängar och raksträckor men jag håller i och hinner faktiskt även njuta av resan. Det har hänt väldigt mycke sen sist jag skrev.

Jag har på senare tid coachat: chefer, NHL elitserie och junior spelare, jobbar som ansvarig mental coach för två hockey lag och drar snart iväg till Danmark för att följa en golf proffs under en vecka med arbets beskrivningen att jag ska "hålla han glad och fokuserad" vilket kommer att bli otroligt roligt.

Annars har det blivit en hel del föreläsningar också: Ikväll kommer jag köra en föreläsning/coachning på några hockeyspelare om att kunna peppa och ge sig själv positiv feedback.

Känner att det mål som jag hade om att vara om 5 år kommer med stormsteg snabbare emot mig,,,, Känner mig mycket nöjd just nu över det som jag hunnit med och vill skapa. Njuter av vad som händer och lägger in 6:e växeln. NU KÖR VI!

Nej nu måste jag jobba, ha ha.

Stor kram på er!

  • Comments(0)//blogg.jonmoraeus.se/#post36

Testa att släppa sargen!

bloggenPosted by Jon Moraeus Wed, July 07, 2010 00:18:26

Det är så ofta man vill så mycket att man nästan glömmer att leva livet, och njuta av den resa som man faktiskt gjort fram till nu. Detta är en insikt som inte ploppade upp i huvudet utan mer smällde till mig i ansiktet. Du vet precis som från gamla monthy phyton filmer där de plockar upp en jätte torsk på några kilo och klappar till den andra i ansiktet,,,, tack för den .

Har sedan i slutet av mars velat få klartecken hur det ser ut inför kommande vinter med coachande och föreläsningar. När jag slutar att stånga pannan blodig för att få tag på folk och skriva avtal märker jag att företag och idrottsföreningar börjar höra av sig till mig istället. Helt sjukt roligt när man börjar se att kalendern börjar fylla upp sig inför hösten....

Jag är verkligen så himla glad för det. Märker dock fortfarande att det är mycket jobb som kommer från andra håll än Övik. Ser framemot att få jobba mer här hemma också, har börjat jobba aktivt för det så vi får se när vi träffas alla ni Öviks bor.

Ni har väl inte missat att vi har börjat köra coachövningar och utbildning här i Övik.

Är du intresserad av info så hör gärna av dig på min mail: info@jonmoraeus.se

ha det fantastiskt så hoppas jag att vi syns snart.

Kramar Jone

  • Comments(0)//blogg.jonmoraeus.se/#post35

Livet tuffar på i ett bra tempo!

bloggenPosted by Jon Moraeus Wed, April 28, 2010 15:51:23

Ibland känns det som man stångar pannan stenhårt för att nå sina mål så snabbt som möjligt. När man tillslut inser att man inte kan göra så mycket så kan man bara luta sig tillbaka och invänta att frukten mognar. Stadiet att luta sig tillbaka är jag i just nu. Känns som man gjort i stort sätt allt jag kunnat för att nå de kunder som jag vill. Har tagit hjälp av en ny utbildning också bara för att tänka på nya starkare sätt. Kursen heter Mentorcoaching och jag har en mycket bra känsla än så länge. Dags att se frukten mogna.

Annars är det bara guld här på mitt kontor med utsikt över Öviks småbåts hamn och arenan. Den som kan gissa vart jag sitter vinner en gratis övernattning i närmaste vindskydd, ha ha. frågan är om man ens vill vara med och tävla om det?.

Var i kittelfjäll i helgen och testade helikopter och hyrde skoter, alltså bland det roligaste jag gjort på väldigt länge. Kolla gärna in den positiva filmen från helgen genom länken här under.

http://www.youtube.com/watch?v=uLBBAYAvlt0&feature=player_embedded

Ha det fantastiskt så hörs vi!

Kram!

  • Comments(0)//blogg.jonmoraeus.se/#post34

Se min intervju på Modo TV!

bloggenPosted by Jon Moraeus Wed, March 10, 2010 12:28:57

Tjena!

Vill ni se min intervju så gå in på:

http://modo.hockeyligan.se/main.aspx?contentid=39317769217

ha de guld

MVH Jone

  • Comments(0)//blogg.jonmoraeus.se/#post33

Varför!

bloggenPosted by Jon Moraeus Thu, March 04, 2010 01:10:43

Stod i backen tidigare ikväll och hörde hur snacket gick hos en 7 årig nybörjare på skidor med sin tränare. Jag var där för att träna några unga förmågor inför några snowboardcross tävlingar som är om några helger. Men konversationen som denna unga kille hade med sin skidskole tränare var så härlig att den störde mitt tränar fokus, och tack för det. Grabben var jätte entusiastisk och glad men ställde samma borrande fråga om och om igen. Frågan som han ställde var "varför?", en fråga som ofta kan ses som negativt laddad.

Både skidskole instruktören och grabben var båda entusiastiska och glada. När grabben ställde frågor till instruktören om varför han var så bra? varför de skulle åka bana? varför de bara skulle åka ett åk till? varför alla inte åker skidor trots att det är så roligt? När man får sånna frågor är det väldigt lätt att taggarna blir utåt för man känner sig ifrågasatt. Men jag tror att instruktören haft denna glada pojk tidigare, för han fann sig så bra i situationen och svaren blev bara så enkla. Han fokuserade bara på enkla och positiva svar. Han kanske inte fokuserade på att ge så mycket tillbaka med ord men han höll kvar vid känslan av glädje. Låta glädjen få svara på att även han tyckte att det var kul och så länge vi har kul utvecklas vi.

Sedan på väg hem i bilen började jag fundera på olika saker i mitt liv och ställde då frågan varför..... För jag älskar det som jag brinner för och det får mig att må bra. Ha ha jag hittade känslan istället för att försöka förklara nåt i ord, bara slappnade av i en känsla. Rätt skönt när jag håller käft faktiskt, händer tyvärr inte så ofta, ha ha.

har du någon skön historia, kasta iväg ett mail eller skriv en kommentar, skulle vara grymt kul att höra.

En intervju kommer att läggas upp på MoDo tv om mig som deras mentala coach. Missa inte den, någongång framöver läggs den ut på www.modo.se

Kram på er!

  • Comments(0)//blogg.jonmoraeus.se/#post32

I en bil på väg!

bloggenPosted by Jon Moraeus Sun, February 07, 2010 17:32:55

ja Nu har det varit en hel del som hänt, allt från snowboard resor med snowboardcross framtid till sydafrika resor.

Sitter just nu i en bil på väg hem från Norge, varit där med ett gäng snowboardåkare som kört internationella tävlingar i just snowboardcross. Alla imponerade verklige för en del var det första tävlingen utomlands. Skönt med ett gäng som det är så högt i tak hos.

Nu framöver blir det att bara jobba med företaget, har en ghel del jobb som ska göras och det känns verkligen jätte kul.

Vad gör du?

ha det guld

Jone

  • Comments(1)//blogg.jonmoraeus.se/#post31

Typiskt det blev några kilo plus!!

bloggenPosted by Jon Moraeus Mon, December 28, 2009 23:20:20

Länge leve maten under Jul. För finns det en bättre anledning att börja träna än när man svullat i ett par dagar med denna mat i drivor... Blir nog dags att börja använda det där träningskortet som mest samlat damm än så länge.

Det har varit en otroligt rolig höst ang mitt företag. Som föreläsare har efterfrågan börjat rulla på sakta men säkert. Men som coach / mental tränare har det verkligen skjutit på rejält. Mest pågrund av att jag nu jobbar för fullt med Modo hockey. Riktigt roligt att få hjälpa till med att finna nya vägar för deras tanke banor. Inspirerande att få följa med i deras intressanta framgångsrecept. En överenskommelse med Modo gjordes för ett tag sen, vi kom överens om att mitt arvode skulle gå direkt till att marknadsföra mig i deras medier. Så ni som är på Modos hemsidan eller i arenan kommer nog att stöta på min loggo.

Nu har jag lämnat in loggos och tankar på hur jag vill att det ska vara under resten av säsongen. Har verkligen jobbat på för att lämnat bort allt för den 1 januari åker jag och gumman och hennes familj till Sydafrika för mysiga middagar, chill och bada med hajar. Ska bli sjukt kul hela resan och jag ser det lite som att fira att det gått så sjukt bra den senaste tiden. Ska där ladda batterierna för att sedan kunna fortsätta utveckla företaget. jag hoppas att våra vägar möts nästa år så vi kan tillsammans utvecklas.

Ska även bli sjukt kul att få utveckla Svensk snowboardcross tillsammans med åkarna. Är sjukt laddad för att jobba med detta.

Ha det nu guld! För det är du värd.

Är åter på kontoret 19 januari!

MVH Jone

  • Comments(0)//blogg.jonmoraeus.se/#post30

God Jul!

bloggenPosted by Jon Moraeus Mon, December 21, 2009 15:20:12

Inte riktigt än någon jul frid men jul lyckan har infunnit sig. Eller rättare sagt livsglädjen har rotat sig hos mig. Det är mest pågrund av allla ni fantastiska människor som jag får leva och jobba med. Ni berikar mina dagar med utmaning och glädje.

Mitt nyårs löfte blir det första löftet för mig någonsin. Dock finns det inget mer intressant i det än att jag måste börja träna. Råkade se mig i spegeln när jag klev ut ur duschen,,,,,,, Måste säga att det motiverade mig väldigt mycket ha ha.

Här i Övik ligger det nu ett 80 cm tjockt snötäcke över landskapet, så skönt med det ljus som det skänker.

Ser fram emot 2010 med nya utmaningar och en sammanslagning med PG idrott och hälsa. Han tar hand om kropp och jag om knopp.

Måste sluta för jag ska köpa julklappar nu. Får inte bli statoil även detta år.

Ha det guld så hörs vi!

GOD JUL / Jone

  • Comments(0)//blogg.jonmoraeus.se/#post29
Next »